Informatie voor verwijzers

Op verwijzing behandelen wij uw patiënten voor u.

Dat doe we specifiek voor behandelingen zoals:

  • implantologie
  • botopbouw
  • parodontale chirurgie (met of zonder regeneratiemateriaal)
  • verwijderen van verstandkiezen (zonder gebruik van het eigen risico)
  • Apexresecties (apicale microchirurgie)

Nadat we de verwijzing van u hebben ontvangen, nemen wij contact op met de patiënt om deze op korte termijn op te roepen.

Met de door u gestelde zorgvraag zullen we in overleg met uw patiënt een behandelplan opstellen. Uiteraard krijgt de patiënt een passende kostenbegroting mee naar huis voor het deel van de behandeling dat in onze praktijksetting uitgevoerd zal worden.

Wanneer u de suprastructuur voor de implantologie zelf vervaardigt wordt door ons alleen een richtprijs gegeven voor dat gedeelte. Dit om de patiënt inzicht te geven in de globale totaalkosten van de behandeling.

Hierna ontvangt u onze terugkoppeling in de vorm van een intakeverslag. Waarbij alle communicatie aan u, ook in CC vorm naar de patiënt zal gaan. 

Laagdrempelig intercollegiaal overleg, ook over de meest optimale behandelopties,  is wat ons betreft een voorwaarde om tot een goed samenwerkingsresultaat te komen. We houden de lijnen graag kort en de communicatie naar u en uw patiënt helder. En ook belangrijk uw patiënt blijft uw patiënt.

Voor alle chirurgische behandelingen zullen patiënten worden gezien door Sander Rijkenbarg tandarts – implantoloog (NVOI)